foto1
Gold Wing Motor Club Belgium
foto1
27.10.2017 - 30.10.2017
foto1
Verbroederingsweekend / Weekend amical GWMCB-GWOCGB
foto1
8-10-2017 - Ledenvergadering / Réunion des membres
foto1
11-11-2017 - Clubdiner

hair saloonWelkom - Bienvenue - Welcome - Wilkommen - Добре дошли в - Velkommen til - Tervetuloa - Καλώς ήλθατε - Üdvözöljük a - Fáilte go dtí - Benvenuti - Ласкаво просимо - Zapraszamy do - Bem-vindo ao - Bine ati venit la - Добро пожаловать - Vitajte v - Bienvenido - Vítejte v - Hoşgeldiniz - Välkommen

+32 486-258-905
president@gwmcb.be

Gold Wing Motor Club Belgium

G.W.M.C.B

Historiek GWMCB

vzw - GOLD WING MOTOR CLUB BELGIUM - asbl

Een motorclub van GoldWing-rijders en hun passagiers, een club met als doel het motortoerisme te promoten, een club voor de echte toerrijder.

Maar wat is nu die GoldWing ?

Binnen het milieu van de motorrijders allang geen onbekende meer, doch ook de buitenstaander weet een Goldwing te onderscheiden en te waarderen. Het is een type motor van het merk HONDA, ontworpen met als voornaamste doel, duizenden probleemloze kilometers af te leggen. Een 1000, 1100, 1200, 1500 of 1800 cc motor op twee wielen, waarvan de laatste twee een zes cylinder, wat een soepelheid. Met het comfort van een Rolls - maar dan op twee wielen - geniet men van elke afgelegde kilometer. Een radio-cassette, cd of MP3-speler zorgen voor de nodige audio van uw geliefkoosde muziek terwijl de geruisloze motor rustig zijn toerental aanhoudt. Een regelbare pneumatische vering zorgt voor de ideale ondersteuning en een driedelige kofferset houdt alle meegenomen bagage kurkdroog.

DE CLUB

De Gold Wing Motor Club Belgium werd in 1979 onder de vorm van een vzw opgericht door enkele fanatieke toerrijders. Doorheen de jaren is het ledenaantal gegroeid tot ongeveer 1200 leden. Hoogstwaarschijnlijk zijn wij de grootste vrije motorclub in België. En daar kunnen we terecht fier op zijn.

De leden komen zowel uit het Waalse als uit het Vlaamse landsgedeelte. Vandaar dat er gekozen werd voor een Engelstalige clubnaam. Het geheel wordt in goede banen geleid door een negenkoppig bestuur en twee medewerkers.

De Gold Wing Motor Club Belgium is aangesloten bij de Gold Wing European Federation (GWEF) welke buiten ons land nog 24 landenclubs telt.

Jaarlijks telt het clubkalender niet minder dan 45 à 50 activiteiten zowel in buiten- als binnenland. De uitschieter is het Internationaal GoldWing Treffen. Dit top gebeuren van de  Gold Wing Motor Club Belgium wordt elk jaar gehouden en is het werk van een team bestaande uit een honderdtal medewerkers, allen lid van de GWMCB. Telkens vindt dit gebeuren plaats tijdens het Paasweekend, het staat bekend als de opener van het Europees GoldWing seizoen. Aan dit evenement wordt steeds door ongeveer 750 GoldWing motoren deelgenomen, komende uit 24 Europese landen. Het hoogste aantal deelnemers aan ons Belgisch internationaal treffen was 1.350 GoldWings, één van de hoogste aantallen op internationaal gebied!. Dit treffen wordt op verschillende plaatsen van ons land georganiseerd waardoor de deelnemers de kans krijgen om steeds een andere streek te verkennen.

Tweemaandelijks verschijnt een tweetalig clubtijdschrift "Gold Wing Magazine". Dit informatief blad is de spreekbuis naar en van de leden, onnodig te zeggen dat het Gold Wing Magazine ieder lid nauw aan het hart ligt.

Wil je meer informatie over onze club ? Neem dan contact op met het secretariaat van de GWMCB:

Orpha CSANYI
Pater Penninckxstraat 41
1982 ELEWIJT
Tel. & Fax : 015/620.450
GSM 0474/354.587

 

De Voorzitter,

Mark VANDERBORGHT

 

Copyright © 2017 Gold Wing Motor Club Belgium